برای استعلام قیمت و خرید عمده‌ی محصولات
تماس بگیرید

آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد؟

آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد؟
فهرست محتوا

آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد؟ این سوال یکی از پر تکرارترین سوالاتی است که از طرف بسیاری از مصرف‌کنندگان تخمه آفتابگردان مطرح می‌شود. برای پاسخ به این سوال، باید بدانید که دانه‌های تخمه آفتابگردان حاوی مقداری فیتواستروژن‌ها هستند و می‌توانند اثرات استروژن را در بدن ایجاد کند.

وجود چنین ترکیباتی در تخمه آفتابگردان به تعادل سطح هورمون‌ها در دوره یائسگی و همچنین کاهش اثراتی همانند گرگرفتگی و نوسانات خلقی در زنان می‌شود.

علاوه‌بر اینکه تخمه به تنظیم هورمون‌های دوره یائسگی کمک می‌کند از خواص متعدد دیگری از جمله بهبود باروری، تقویت قوای جنسی، چربی‌سوزی، سم‌زدایی کبد و… برخوردار است.

بنر ادویه ها
فروشگاه آنلاین سبزبهار خرید انواع ادویه‌جات ، حبوبات، سبزیجات خشک، پودرهای سوخاری، قند و شکر و ...

همانطور که می‌دانید تخمه آفتابگردان ثمره گل آفتابگردان است و به دلیل طعم منحصر‌به‌فردی که دارد در دورهمی‌ها و اوقات فراغت به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای اینکه اطلاعات بیشتری درمورد اینکه تخمه آفتابگردان استروژن دارد یا خیر به دست بیاورید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، تخمه آفتابگردان حاوی فیتواستروژن‌هایی به نام لیگنان است. باید بدانید که لیگنان‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که در بسیاری از دانه‌هایی غذایی مثل غلات‌ها، تخمه آفتابگردان، دانه‌های کتان و میوه‌ها یافت می‌شود.

 آنتی‌اکسیدان توانایی مقابله با التهابات مختلف را دارد؛ به همین دلیل مصرف تخمه آفتابگردان می‌تواند نقش موثری در کنترل علائم یائسگی داشته باشد.

آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد؟

فیتواستروژن موجود در تخمه آفتابگردان چیست؟

فیتواستروژن‌ها، ترکیبات گیاهی هستند که می‌تواند اثرات استروژن را در بدن ایجاد کند. فیتواستروژن‌ها به گیرنده‌های استروژن‌ متصل می‌شوند، اما در مقایسه با استروژن‌ها اثرات ضعیف‌تری به همراه دارند.

اثرات منفی و مثبت فیتواستروژن‌ها

اثرات فیتواستروژن‌ها موجود در تخمه آفتابگردان در بدن متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله میزان مصرف، وضعیت هورمونی فرد و نوع فیتواستروژن بستگی دارد. برخی از اثرات فیتواستروژن به شرح زیر می‌باشند:

اثرات مثبت:

1. کم‌کردن علائم یائسگی: همانطور که پیش‌تر گفتیم، یکی از اثرات مثبت تخمه آفتابگردان کم ‌کردن علائم یائسگی است.

2. کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها: طبق برخی تحقیقات، محققان پی‌ بردند که مصرف فیتواستروژن‌ها، می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها همانند سرطان سینه و پروستات را کاهش دهند.

اثرات منفی:

1. ایجاد اختلال در عملکرد تیروئید: مقادیر زیاد استروژن می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در عملکرد تیروئید شود.

2. مشکل در باروری: برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف بیش از حد فیتواستروژن‌ها ممکن است باعث ایجاد اختلال در باروری شود.

3. ایجاد اثرات مشابه استروژن: طبق مطالب ذکر شده، تخمه آفتابگردان دارای مقداری فیتواستروژن بوده و گاهی اوقات مصرف تخمه آفتابگردان ممکن است، اثراتی مشابه استروژن ایجاد کند و باعث ایجاد اختلالاتی در بدن فرد مصرف‌کننده شود.

مصرف متعادل تخمه آفتابگردان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند برای ما مفید باشد، اما تا جایی که مصرف آن باعث ایجاد مضراتی برای ما نشود. با اینکه تخمه آفتابگردان استروژن دارد، اما همانند هر محصولی دیگر در صورتی که در مصرف آن حد اعتدال رعایت نشود، ممکن است برای مصرف‌کننده مشکلاتی همانند چاقی و افزایش وزن به همراه داشته باشد.

مهم‌ترین فواید تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان با توجه به فوایدی که دارد یک میان وعده سالم به شمار می‌رود‌. وجود چربی‌های سالم و کالری فراوان در تخمه، آن را به یک جایگزین مناسب برای تنقلات مضر تبدیل کرده است.

برخی از مهم‌ترین فواید تخمه آفتابگردان عبارت‌اند از:

1. سلامت قلب و عروق: چربی‌های سالم موجود در تخمه به خصوص لینولئیک، می‌تواند به کاهش سطح کلسترول‌های مضر بدن کمک کند و از سویی دیگر باعث فزایش سطح کلسترول‌های مفید بدن شود. این فرآیند به مرور زمان خطرات مربوط به قلب و عروق را کاهش می‌دهد.

2. برخورداری از خواص التهابی: وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E در تخمه آفتابگردان، می‌تواند نسبت به التهابات بدن همانند گرگرفتگی در دوران یائسگی واکنش نشان دهد و آنها را تا حدودی کاهش دهد. التهابات مزمنی همانند سندروم متابولیک و آرتروز که عامل بسیاری از بیماری‌های التهابی هستند را می‌توان با مصرف منظم تخمه آفتابگردان کنترل کرد.

3. کنترل وزن: وجود ترکیباتی نظیر چربی‌های سالم، فیبر و پروتئین‌های مختلف در تخمه آفتابگردان، باعث افزایش سیری و در نهایت کاهش اشتها می‌شود. گنجاندن تخمه آفتابگردان در رژیم غذایی به مرور زمان منجر به مهار گرسنگی و جلوگیری از پرخوری می‌شود.

4. تنظیم قند و خون: تخمه آفتابگردان شاخص گلیسمی پایینی دارد، به معنای دیگر باید گفت به طور قابل توجهی باعث افزایش قند و خون نمی‌شود. محتوای فیبر موجود در تخمه آفتابگردان، منجر به تثبیت گلوگز خون می‌شود؛ بنابراین افرادی که دیابت دارند یا می‌خواهند چربی‌ خون خود را کنترل کنند، می‌توانند از تخمه آفتابگردان استفاده نمایند.

علاوه‌بر اینکه تخمه آفتابگردان استروژن دارد، مصرف تخمه آفتابگردان فواید دیگری از جمله ریکاوری عضلات در مردان، بهبود عملکرد اسپرم‌ها در باروری و همچنین تقویت استخوان‌بندی خانم‌ها و افزایش سلامت پوست و مو دارد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم به پاسخ این سوال که آیا تخمه آفتابگردان استروژن دارد یا خیر بپردازیم. شما می‌توانید با مطالعه این مقاله، اطلاعات لازم در این زمینه را به دست بیاورید.

در صورتی که قصد خرید تخمه آفتابگردان برای مصرف شخصی یا عرضه به مصرف‌کنندگان را دارید و می‌خواهید خرید خود را به صورت آنلاین از یک مجموعه معتبر انجام دهید، مجموعه سبزبهار فارس می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد، چون علاوه‌بر توزیع گسترده محصولات در سراسر کشور، آنها را با قیمت مناسب و بسته‌بندی مقاوم در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

برای اطلاع از قیمت و خرید تخمه آفتابگردان خام عمده می‌توانید به سبزبهار فارس مراجعه کنید، همچنین در صورت عدم اطمینان، می‌توانید قیمت این محصول را از فروشگا‌ه‌های مختلف با سبزبهار فارس مقایسه کرده و سپس برای خرید اقدام کنید.

برای عمده‌فروشانی که تازه کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده‌اند و به دنبال مدیریت هزینه‌ها هستند، سبزبهار فارس مناسب‌ترین گزینه‌ است؛ زیرا در قبال فروش عمده مبلغ کمتری از خریداران دریافت می‌کند و همچنین محصول مورد نظر را در کوتاه‌ترین زمان در منزل به خریدار تحویل می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با توجه به این‌که این محصولات در خانه بسیار پرکاربرد هستند و در دسته‌بندی اقلام ضروری خانوار هستند در صورتی که قصد خرید دارید، می‌توانید از فروشگاه آنلاین سبزبهار تهیه کنید.
فروشگاه اینترنتی سبزبهار
محبوب ترین مقالات
همچنین بخوانید
سبزبهار