یکی از رایجترین سوالاتی که از طرف علاقمندان به تخمه مطرح میشود، این است که آیا تخمه آفتابگردان حساسیتزاست؟ شاید از نظر شما کمی عجیب به نظر بیاید، اما باید بدانید که تخمه آفتابگردان میتواند حساسیتزا باشد.
تخمه آفتابگردان به دانههای مقوی گفته میشود که میتوان از آن برای رفع گرسنگی استفاده کرد. این دانه به دلیل برخورداری از کالری بالا و همچنین بهرهمندی از فیبر، علاوهبر اینکه میتواند باعث کاهش وزن شود، میتواند باعث چاقی یا همان اضافه وزن نیز باشد.
تخمه آفتابگردان علاوهبر برخورداری از خواص متعدد، دارای طعم بینظیری است، این محصول منحصربهفرد میتواند بخش زیادی از ویتامینهای بدن به خصوص ویتامین E، ویتامینهای گروه B، امگا 3 و… را تأمین کند.

وجود چربیهای غیراشباع در تخمه آفتابگردان آن را به منبعی مناسب برای تأمین سلامت قلب، مغز، چشم و… تبدیل کرده است.
چنانچه میخواهید اطلاعات بیشتری در زمینه اینکه تخمه آفتابگردان حساسیتزاست به دست بیاورید، این مقاله میتواند یک راهنمای کامل برای شما باشد، پس تا انتها با ما همراه باشید.

مضرات تخمه آفتابگردان
اگر واکنشهای بدن حود را بشناسید و بدانید که آیا تخمه آفتابگردان حساسیتزاست یا نه، مشکلی برایتان پیش نمیآید. تخمه آفتابگردان همانند هر خوراکی دیگر ممکن است در صورت عدم رعایت اعتدال در مصرف آن یا هر دلیل دیگر، عوارضی نیز به دنبال داشته باشد. برخی از مهمترین مضرات این محصول عبارتاند از:
1. احتمال افزایش چربی خون: تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی چربی است که وجود آنها برای رشد، جذب ویتامین، تأمین انرژی بدن و حفظ غشای سلولی، الزامی است.
شاید شنیده باشید که چربیهای غیراشباع باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب بدن میشود، ولی باید بدانید که گاهی همین چربیهای غیر اشباع ممکن است باعث افزایش وزن به طور ناخواسته شود. همچنین باید بدانید که تخمههایی که در روغن طعمدار میشوند، نسبت به سایر انواع، چربی بیشتری دارد؛ بنابراین چربی زیاد میتواند به مرور زمان باعث افرایش چربی خون شوند، اما باید بدانید که اگر در مصرف این محصول اعتدال را رعایت کنید با چنین مشکلاتی روبرو نخواهید شد.
2. ایجاد حساسیت در موارد نادر: اینکه میگویند تخمه آفتابگردان حساسیتزاست دور از واقعیت نیست؛ زیرا مصرف تخمه آفتابگردان، در مواقع نادر میتواند منجر به ایجاد آلرژی یا همان حساسیت شود. واکنشهای حساسیت زا ممکن است شامل آسم، تب یونجه، خارش دهان، تورم دهان، ضایعات، بثورات پوستی، آنافیلاکسی و استفراغ باشند. با توجه به این موضوع، توصیه میشود اگر آلرژی غذایی دارید، مصرف تخمه را محدود کرده یا در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
3. انسداد مجرای روده در صورت مصرف بیش از حد: هم کودکان و هم بزرگسالان در صورتی که در مصرف تخمه حد اعتدال را رعایت نکنند، ممکن است با عارضه انسداد مجرای روده روبرو شوند.
همچنین، توجه داشته باشید که مصرف تخمه با پوست، میتواند احتمال نهفتگی مدفوع را افزایش دهد؛ زیرا این احتمال وجود دارد که به طور ناخواسته پوست تخمه را بخورید و بدنتان توان هضم آن را نداشته باشد، همین عدم هضم و نهفتگی به مرور زمان باعث انسداد مدفوع میشود. در صورتی که با چنین مشکل حادی مواجه شدید، بهترین راهکار برای فرار از این وضعیت مراجعه به پزشک است.
4. کمک به تشدید دیابت: یکی از مواد حیاتی که در تخمه دیده میشود و نقش مهمی در مبارزه با رادیکالهای آزاد ایفا میکند، مادهای به نام سلنیوم میباشد.
لازم است بدانید که تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی سلنیوم است و خوردن چند وعده از آن در طول روز میتواند شما را در معرض خطر مصرف بیش از حد سلنیوم قرار دهد، در همین راستا باید بدانید که مصرف بیش از حد سلنیوم خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت را افزایش میدهد که دوز بالا سلنیوم در طول روز نیز میتواند خطرناک و حتی سمی باشد.
بزرگسالان در طول هر روز میتوانند چیزی حدود ۴۰۰ میکروگرم سلنیوم مصرف کنند. هر پیمانه از دانههای تخمه آفتابگردان از ۷۵ میکروگرم سلنیوم برخوردار است؛ بنابراین اگر در طول روز بیش از ۵ پیمانه تخمه آفتابگردان بخورید، بدون شک حد مجاز سلنیوم را رد خواهید کرد که این مورد میتواند علاوهبر اینکه سمی باشد به مرور زمان خطر ابتلا به دیابت را نیز در شما را افزایش دهد.
روشهای مختلف مصرف تخمه آفتابگردان
خوردن تخمه آفتابگردان یک راهکار عالی برای افزودن برخی از مواد مغذی به رژیم غذایی است. این دانههای ریز با بهرهمندی از انواع ویتامین، پروتئین طیف گستردهای از فواید متنوع را به شما ارائه میدهند. همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم، تخمه به دلیل برخورداری از چربی و همچنین کالری بالا، علاوهبر اینکه میتواند چربی خون را افزایش دهد به مرور زمان و در صورت عدم رعایت اعتدال، نیز ممکن است باعث چاقی شود.
با توجه به مطالب عنوان شده در قسمت بالا، توصیه میشود برای بهرهمندی از همه خواص این خوراکی آن را به گونهای در رژیم غذایی خود جای دهید که با گذشت زمان عوارضی برای شما به وجود نیاید. اگر درباره اینکه آیا تخمه آفتابگردان حساسیتزاست یا خیر و چه واکنش حساسیتزایی در بدن شما ایجاد میکند، آن را با احتیاط مصرف کنید.
بهترین روش و بهترین زمان برای مصرف این دانهها، افزودن آن به سالاد، غلات، ماست و مصرف آن به عنوان میان وعده است. اما توجه داشته باشید این میزان نباید به حدی باشد که بتواند عوارض گفته شده را به دنبال داشته باشد.
کلام آخر
تخمه آفتابگردان، یکی از انواع آجیل خوشمزه و سالم است که اگر به اندازه مصرف شود، قطعا باعث سلامتی بدن میشود. برای برخی افراد گاهی اوقات مصرف تخمه آفتابگردان حساسیت زاست و ممکن است این افراد پس از مصرف با علائمی چون بثورات پوستی، تورم دهان، آسم، تب یونجه و … مواجه شوند، اما این مورد بسیار نادر میباشد و ممکن است به ندرت اتفاق بیفتد، ولی به هر حال اگر پس از مصرف با چنین علائمی مواجه شدید، حتما مصرف تخمه را قطع کرده و در مورد عارضه پیش آمده با پزشک خود مشورت کنید.
در صورتی که از جمله افرادی هستید که تازه کسبوکار خود را راهاندازی کردهاید و به دنبال مرجعی برای اطلاع از قیمت و خرید تخمه آفتابگردان خام عمده هستید و همچنین میخواهید این محصول را به صورت آنلاین تهیه نمایید، میتوانید روی کمک سبزبهار فارس حساب کنید.
با خرید از این فروشگاه اینترنتی میتوانید با خیالی آسوده میزان مورد نیاز تخمه آفتابگردان را در بهترین کیفیت و با قیمتی مناسب خریداری نمایید.