رابطه بین تخمه آفتابگردان و چربی خون چیست؟ تخمه آفتابگردان، همانگونه که از ظاهرش پیداست، حالتی چرب و روغنی دارد، اما این چربی، مضر نبوده و حتی وجود آن برای بدن ضروری است. باید بدانید که قرار دادن تخمه آفتابگردان در رژیم غذایی، میتواند ما را از ابتلا به بیماریهای مختلف مصون نگه دارد.
برخی از افراد به دلیل چرب بودن تخمه آفتابگردان از خوردن آن امتناع میکنند، غافل از اینکه چربی موجود در تخمه آفتابگردان نه تنها مضر نبوده بلکه به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک میکند.
اما نکته مهم در رابطه با تخمه آفتابگردان و چربی خون، مقدار مصرف تخمه است؛ زیرا زمانی که ظرف تخمه را جلوی خودمان میگذاریم، بدون آنکه متوجه شویم، در چشم بر هم زدنی با ظرف خالی روبرو میشویم.
به همین دلیل است که مصرف تخمه آفتابگردان معمولاً با افزایش وزن و بالا رفتن چربی خون همراه است، اما همانطور که گفته شد، تخمه به خودی خود چربی مضری ندارد.
در ادامه این مقاله به بررسی رابطه بین تخمه آفتابگردان و چربی خون میپردازیم.
آیا تخمه افتابگردان چربی خون را بالا میبرد؟
ارتباط بین تخمه آفتابگردان و چربی خون به میزان مصرف شما بستگی دارد. به عبارتی اگر از حد اعتدال خارج شوید، چربی مفید موجود در تخمه آفتابگردان در بدن تجمع مییابد که این خود باعث آسیبهای احتمالی بعدی است.
تخمه آفتابگردان از آن دسته تنقلات و آجیل است که مصرف زیادی دارد؛ به نحوی که گاهی به خودمان میآییم و میبینیم طی نیم ساعت همزمان با دیدن فیلم یا فوتبال، نیم کیلو تخمه را به تنهایی تمام کردهایم.
اینجاست که دیگر نمیتوان به مفید بودن چربی تخمه آفتابگردان امیدوار بود. از طرفی اگر به خوردن تخمه آفتابگردان بو داده و یا نمکی عادت داشته باشید، چربی مضر بیشتری را وارد بدن خود میکنید.
همچنین لازم به ذکر است که تخمه آفتابگردان میزان فیبر، کالری، چربی و پروتئین بالایی دارد و اگر بیش از حد مجاز، مصرف شود باعث بالا رفتن چربی خون و وزن میشود.
آیا تخمه آفتابگردان برای چربی خون مفید است؟
اگر بخواهیم در یک کلمه به این سوال پاسخ دهیم، میتوان گفت، بله؛ تخمه آفتابگردان و چربی خون منافاتی با هم نداشته و این مغز مقوی خواص بسیاری دارد.
همانطور که گفته شد، تخمه آفتابگردان برای چربی خون مفید است، اما اینکه برای چربی خون شما نیز مفید است یا خیر را خودتان تعیین میکنید!
حال بیایید با هم دلایل مفید بودن تخمه آفتابگردان برای چربی خون را بررسی کنیم:
• تخمه آفتابگردان دارای ریبوفلاوین بوده و مکانیزم اثر این ماده در بدن، تبدیل کردن چربی، پروتئین و کربوهیدرات به انرژی است. پس چربی تخمه آفتابگردانی که مصرف میکنیم در بدن تجمع نمییابد، بلکه خود به خود تبدیل به سوخت میشود.
• سینارین موجود در تخمه آفتابگردان میزان تری گلیسیرید و کلسترون اضافه خون را مهار کرده و بدین ترتیب، چربی خون را کاهش میدهد. از این رو میتوان گفت که تخمه آفتابگردان به خودی خود، چربی خون را کاهش داده و باعث کمک به کاهش وزن میشود.
• تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی نظیر فیبر، کربوهیدرات و پروتئین و مواد معدنی همچون روی، پتاسیم، کلسیم، آهن و … است. از این رو با ایجاد حس سیری، میل به خوردن غذا بهویژه تمایل به غذاهای چرب را کاهش میدهد.
• چربی و فیبر موجود در تخمه آفتابگردان سبب میشود که تا ساعتها پس از خوردن وعدههای غذاییمان سیر بمانیم و به عبارتی احساس سیری ناشی از صرف یک وعده غذایی را به مدت بیشتری در ما زنده نگه میدارد.
• تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین D و A و انواع مختلفی از مواد معدنی است که به سمزدایی کبد و درمان کبد چرب کمک میکنند. به همین خاطر، مصرف تخمه آفتابگردان به افرادی که کبد چرب دارند، توصیه میشود.
لازم به ذکر است، همانگونه که در بخشهای قبلی نیز عنوان شد، تخمه آفتابگردان تا زمانی برایمان مفید است که آن را به اندازه مصرف کنیم؛ در این مورد نیز استفاده بیش از اندازه تخمه آفتابگردان، سبب تشدید شدن علائم کبد چرب میشود.
• فیبر موجود در تخمه آفتابگردان تاثیر بالایی در کاهش اشتها دارد. بطوریکه اگر روزانه ۱۰ گرم از مغز تخمه آفتابگردان استفاده کنید، پس از دو ماه شاهد اثر آن بر کاهش وزن خود خواهید بود.
تخمه افتابگردان چاق میکند یا خیر؟
اگر از یک رژیم غذایی لاغری پیروی میکنید، قرار دادن تخمه آفتابگردان خام در رژیم روزانه میتواند به شما در روند کاهش وزنتان کمک کند، اما اگر مقدار مصرف بیش از حد معمول باشد، ورق برمیگردد و نه تنها به کاهش وزن شما کمک نمیکند، بلکه سبب افزایش وزنتان میشود.
یکی از اصول مهم در برنامههای رژیم غذایی برای لاغری، محاسبه میزان کالری مصرفی و کاهش آن است. باید بدانید که با مصرف هر ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۴ کیلو کالری وارد بدن میشود که خب طبیعتاً مقدار بالایی است.
از طرفی این مقدار کالری برای تخمه آفتابگردان بو داده و نمکی بیشتر از مقدار مذکور است. پس مصرف تخمه آفتابگردان به مقدار زیاد آن هم به شکل فرآوری یا بو داده شده، افزایش وزن و چاقی را به دنبال دارد.
اگر میخواهید در رژیم غذایی خود از امگا ۳، پروتئین گیاهی، فیبر، روی، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی موجود در تخمه آفتابگردان بهرهمند شده و در عین حال، چاق نشوید، تخمه آفتابگردان خام را به مقدار ۱۰ الی ۲۰ گرم در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کلام آخر
اکنون که به ارتباط تخمه آفتابگردان و چربی خون پی بردهاید، چنانچه قصد دارید این مغزهای مقوی را در سبد غذایی خود قرار دهید، کافیست سفارش خود را در سایت فروشگاه اینترنتی سبزبهار فارس به ثبت برسانید.
از آنجایی که قیمت تخمه آفتابگردان خام عمده به صرفهتر است، میتوانید خرید تخمه آفتابگردان را به شکل کلی و یا عمده انجام دهید و آن را در ظروف یا بستهبندی مناسب نگهداری کنید.
همانطور که میدانید، یکی از اصول مهم در حفظ طعم و کیفیت تخمه آفتابگردان، نگهداری آن در جایی مناسب و به دور از نور آفتاب و رطوبت است. به همین دلیل مجموعه سبزبهار فارس توانسته با استفاده از بستهبندیهای مقاوم و غیرقابل نفوذ، کیفیت تخمه را حفظ کرده و رضایت مشتریان خود را جلب کند.