تاثیر قهوه بر سرطان، در سال های اخیر توسط دانشمندان زیادی مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص شده که مصرف میزان مناسب از قهوه، می تواند در کاهش احتمال ابتلا به سرطان مفید باشد. از آن جایی که قهوه، امروزه به یک نوشیدنی پرمصرف و پرطرفدار در بین ایرانیان تبدیل شده است، در این مقاله تلاش می کنیم براساس تحقیقات علمی دقیق، تاثیر قهوه بر سرطان را برای شما تشریح کنیم.
خواص و ویژگی های قهوه
برای بررسی دقیق تاثیر قهوه بر سرطان، لازم است ابتدا درباره ویژگی ها و خواص کلی قهوه اطلاعاتی به دست آوریم. قهوه، نوشیدنی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است که می توانند نقش موثری در کاهش میزان رادیکال های آزاد فعال در بدن داشته باشند.
رادیکال های آزاد، ترکیباتی هستند که در نتیجه مصرف بیش از مواد غذایی فرآوری شده، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید، مصرف الکل و استعمال دخانیات به وجود می آیند. رادیکال های آزاد می توانند تبدیل شدن سلول های سالم بدن به سلول های سرطانی را تسریع نمایند.

هم چنین، قهوه سرشار از ترکیباتی مثل فنل ها می باشد که با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به سرطان ها را کاهش می دهند. ویتامین ها به ویژه ویتامین های خانواده B و مواد معدنی به ویژه منیزیم هم می توانند با تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد کلی بدن، تاثیر قهوه بر سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

تاثیر قهوه بر سرطان های مختلف چگونه است؟
در مورد تاثیر قهوه بر سرطان، تاکنون تحقیقات مختلفی توسط محققین در سراسر جهان صورت گرفته است. نتایج این تحقیقات نشان داده است که قهوه می تواند روی بعضی از انواع سرطان ها که در ادامه به آن اشاره می شود، تاثیر مثبتی داشته باشد. در حالی که تاثیر قهوه روی بعضی از انواع سرطان های انسان، ناچیز است.
سرطان کبد
به طور کلی، پاکسازی سموم و مواد زاید در بدن انسان بر عهده کبد است. تجمع بیش از اندازه رادیکال های آزاد، الکل و سیگار از جمله مهم ترین عواملی هستند که احتمال ابتلا به سرطان کبد را بالا می برند. اما ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قهوه می تواند نقش قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد داشته باشد.
سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ که به نام سرطان کولون هم شناخته می شود، یکی از رایج ترین سرطان ها در افراد بالای 55 سال است. مصرف منظم قهوه به دلیل داشتن فیبر می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند که می تواند نقش تعیین کننده ای در سلامت روده بزرگ داشته باشد. ترکیبات آنتی اکسیدانی هم در ایجاد تاثیر مثبت قهوه بر سرطان روده بزرگ، ایفای نقش می نمایند.
سرطان پروستات / رحم
مصرف منظم قهوه در مردان به علت وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. تاثیر قهوه بر سرطان رحم در زنان هم در سال های اخیر به اثبات رسیده است. محققان معتقدند که مصرف قهوه می تواند به تنظیم هورمون های جنسی و سلامت اندام جنسی در بدن زنان و مردان، کمک کند.
سرطان پوست
سرطان پوست، به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش UV ایجاد می شود. ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قهوه با خنثی کردن تاثیر آسیب های ناشی از پرتو فرابنفش، از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می کنند.
سرطان پستان
تاثیر قهوه بر سرطان پستان در زنان، به اثبات رسیده است. محققان معتقدند که مصرف قهوه بدون کافئین در زنان به ویژه در دوران یائسگی می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را برای آن ها کاهش دهد.
سرطان سروگردن
در مورد تاثیر قهوه بر سرطان سر و گردن، هنوز نتیجه قطعی اعلام نشده است و نیاز به بررسی های بیشتر وجود دارد.
آیا مصرف قهوه، مضراتی هم دارد؟
علیرغم اثرات قابل توجه قهوه بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان ها، نباید از این نکته غافل شد که مصرف مداوم قهوه داغ می تواند در ابتلا به سرطان مری نقش داشته باشد. از طرفی کافئین موجود در قهوه می تواند باعث ایجاد التهاب های مزمن در معدودی از افراد شود که به تدریج سبب بروز ناراحتی های دستگاه گوارشی یا سرطان معده شود.
یکی از ملاحظات مهم در زمان مطالعه تاثیر قهوه بر سرطان، بررسی وجود ترکیبات آکریل آمید است. آکریل آمید یک ترکیب شیمیایی است که در نتیجه حرارت دادن به وجود می آید و می تواند سبب بروز سرطان های مختلف در بدن شود. آکریل آمید، یکی از ترکیبات پرخطری است که ممکن است در قهوه های فوری یافت شود.
با توجه به محبوبیت قهوه و هم چنین اثرات مثبت آن بر سلامتی بدن، بسیاری از افراد به مصرف قهوه در طول روز عادت دارند. اما ممکن است همیشه زمان و تجهیزات کافی برای دم آوری قهوه نداشته باشند. به همین خاطر، به مصرف قهوه های فوری روی می آورند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که عادت به خرید قهوه فوری عمده دارید، حتما به سراغ برندهای معتبر و مطمئن مثل سبز بهار بروید.
بهترین نوع قهوه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان کدام است؟
به طور کلی، قهوه های عربیکا به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی بالاتر، برای سلامت عمومی بدن و جلوگیری از ابتلا به سرطان مفیدتر هستند. اما برای بهره مندی بیشتر از تاثیر قهوه بر سرطان و سلامت بدن، انتخاب قهوه ارگانیک، خالص و مرغوب مهم تر است.
قهوه ارگانیک را از کجا بخریم؟
قهوه، یک محصول وارداتی است که از کشورهای تولید کننده مثل برزیل، کلمبیا، اروگوئه، اندونزی و … به ایران وارد می شوند. در حال حاضر، شرکت های متعددی، واردات قهوه را با واسطه به ایران انجام می دهند و سپس آن ها را به صورت آنلاین یا حضوری در فروشگاه های عمده فروشی عرضه می نمایند.
فروشگاه سبز بهار، یک فروشگاه تجاری آنلاین است که عرضه انواع مختلف قهوه را بدون واسطه و به صورت مستقیم از کشورهای مبدا انجام می دهد. به همین دلیل، خرید قهوه عمده از فروشگاه سبز بهار، نسبت به سایر فروشگاه های وارد کننده از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.
علاوه بر قیمت مناسب، بسته بندی های استاندارد باعث شده است که کیفیت دان قهوه در فروشگاه سبز بهار بدون تغییر باقی بماند. هم چنین، تمامی محصولات این فروشگاه با ضمانت نامه اصالت کالا و گواهی نامه سلامت فیزیکی برای مشتریان ارسال می شوند تا آن ها یک خرید امن را تجربه کنند و بتوانند یک نوشیدنی خاطره انگیز را میل نمایند.